Bilmærker

Bilmærker

Her på siden finder du informationer om de forskellige bilmærker vi sælger. Klik på det enkelte bilmærke for at se aktuelle emner til salg:

Austin Healey

Austin-Healey var et britisk sportsvognsmærke, som i 1952 blev etableret i fællesskab mellem Austin afdelingen af the British Motor Corporation (BMC) og the Donald Healey Motor Company, et velkendt bil ingeniør og design firma. Bilerne blev produceret indtil 1972.
Se alle biler af mærket Austin Healey.

BMW

BMW er en tysk automobil- og motorcykelfabrik med hovedsæde i München. To firmaer fra München fusionerede i 1922 under navnet Bayerische Motoren Werke AG. Begge havde under 1. verdenskrig fremstillet motorer til fly.
Se alle biler af mærket BMW.

Chevrolet

Chevrolet - også kendt som Chevy . er et bilmærke der laves af amerikanske General Motors (GM). Der har været mange klassikere gennem tiden, men mest kendt er nok Chevrolet Corvette, som er blevet produceret siden 1953 og stadig laves fra samlebåndene i USA.
Se alle biler af mærket Chevrolet

Datsun

Det er ikke fordi vejene i dag er overfyldte med Datsun biler. Til gengæld ser man oftere ejerselskabet Nissan's biler.
Førhen var der ikke mange der tog notits af disse biler, men de er stille og roligt ved at gøre de andre mere kendte klassikere selskab.
Se alle biler af mærket Datsun

Ferrari

Ferrari er et italiensk bilmærke grundlagt 1947 af nu afdøde Enzo Ferrari. Han begyndte sin karriere som racerkører, og siden som teamchef hos Alfa Romeo inden han efter krigen begyndte egen produktion af biler. Ferrari ejes i dag af FIAT.
Se alle biler af mærket Ferrari

Fiat

Fiat er et mærkenavn, som tilhører bilproducenten Fabbrica Italiana Automobili Torino, i Italien. Virksomheden blev startet i 1899 af familien Agnelli. Fiat har en særlig aura omkring mange af de klassiske modeller, senest bevist i deres succesfulde relancering af Fiat 500.
Se alle biler af mærket Fiat

Ford

Ford Motor Company er et amerikansk bilselskab grundlagt i 1903 af Henry Ford. Som producent opfandt de samlebåndet og de deraf følgende gevinster. I dag Ford den næststørste bilproducent I USA og femtestørst på verdensplan.
Se alle biler af mærket Ford

Jaguar

Jaguar er et britisk luksusbilmærke. Det blev grundlagt allerede i 1992 under navnet SS Cars Ltd, men ændrede navn til Jaguar i 1945. I dag er det ejet af den fremadstormende indiske bilfabrikant Tata Motors Limited.
Se alle biler af mærket Jaguar

Mercedes

Mercedes-Benz er navnet på det klassiske tyske bilmærke. Mærket blev til ved en sammenslutning af de to firmaer Daimler-Motoren-Gesellschaft og Benz & Cie under navnet Daimler Benz AG. Daimler solgte dog sine biler under navnet Mercedes.
Se alle biler af mærket Mercedes

MG

MG er en tidligere britisk sportsvognsfabrikant. Etableret i 1920'erne. MG er mest kendt for sine 2-sæders åbne sportsvogne, men de producerede også typer af biler. Fra efteråret 1980 blev MG-bilerne ikke lavet længere.
Se alle biler af mærket MG

Morgan

Morgan er et endnu en britisk bilfabrikant. Firmaet er startet i 1910 af Harry Morgan, og i dag er det stadig en efterkommer, der er i spidsen for bilmærket. Bilerne samles stadig manuelt eller i hånden om man vil, og ventelisten for at få en ny Morgan er 1-2 år.
Se alle biler af mærket Morgan

Morris

Morris var en britisk bilfabrikant. Efter firmasammenlægninger blev Morris stadig bibeholdt som selvstændigt mærke indtil 1984, hvorefter ejerne har taget dele med videre i Austin mærket med bl.a. en succesfuld relancering af Mini modellen.
Se alle biler af mærket Morris

Opel

Opel er et tysk bilmærke, som i dag er ejet af General Motors koncernen. Firmaet blev grundlagt i 1862 af Adam Opel og fremstillede oprindeligt symaskiner, senere også cykler, og sidenhen endda motorcykler. Fra 1898 begyndte man så at fremstille biler.
Se alle biler af mærket Opel

Porsche

Porsche er navnet på et tysk sportvognsmærke grundlagt af Ferdinand Porsche i Stuttgart. Den første Porsche kom på markedet i 1948 og bar navnet Porsche 356. Senere er kom bl.a. de meget populære 911 og 924 modeller i forskellige varianter.
Se alle biler af mærket Porsche

Toyota

Toyota er et japansk bilmærke med hovedsæde i Toyota City og Tokyo. Virksomheden blev grundlagt i 1937 af
familien Toyoda
I dag er det verdens største bilproducent og tiden siden grundlæggelsen har givet os en del klassikere.
Se alle biler af mærket Toyota

Triumph

The Triumph Motor Company var et britisk bilmærke - startet helt tilbage i 1885 med import af cykler og sidenhen med klassiske biler som f.eks. Triumph TR og Spitfire modellerne. Selve navnet Triumph er i dag ejet af BMW.
Se alle biler af mærket Triumph

Volvo

Volvo betyder "Jeg ruller" på latin. Det blev også navnet på det kendte svenske bilmærke, grundlagt i 1927. Udover biler laver Volvo også lastbiler, busser, entreprenørmaskiner og bådmotorer. Første store succes med biler Volvo PV 444, der kom på markedet efter 2. verdenskrig.
Se alle biler af mærket Volvo

VW

Volkswagen - eller bare VW - er en tysk bilfabrikant med hovedsæde i Wolfsburg, Tyskland. Fabrikkerne blev grundlagt i 1930'erne af Hitler under navnet KdF-wagen. VW blev først kendt for klassikeren, der i Danmark bare blev kendt som Folkevognen eller senere Boblen.
Se alle biler af mærket VW